Bacon och gravid

Kan jag äta tillagat bacon när jag är gravid?

Kommentarer

  • Hej,
    tack för din fråga.

    Ja, det går bra att äta bacon när man är gravid. Det är inga problem med det.

    På vår webbplats har vi råd till gravida där vi samlat sådant som gravida särskilt behöver tänka på. Där kan man också skriva in olika livsmedelsprodukter och få svar om de går bra att äta även när man är gravid.

    Välkommen tillbaka om du har fler frågor!
    (Uppdaterad )
  • Hej! Något speciellt att tänka på när man tillagar bacon som gravid. Kan ju tänka mig att det inte är bra att äta rått eller för lite tillagat,  med tanke på toxoplasmos. Hur mycket tillagat bör det vara? 


    Ebba
  • Hej Ebba och tack för din fråga!

    När du är gravid bör allt kött från gris hettas upp tills det är åtminstone rosa, för att ta död på eventuella toxoplasmaparasiter. Det fungerar också att frysa köttet i minst tre dagar. Så när du är gravid bör du steka bacon ordentligt, eller se till att frysa det i minst tre dagar först om du tycker om bacon som inte tillagats så länge.

    På vår webbplats har vi råd till gravida där vi samlat sådant som gravida särskilt behöver tänka på. I vår snabbguide "Fråga Liv" för gravida kan man också skriva in olika livsmedelsprodukter och snabbt få svar på om de går bra att äta även när man är gravid.

    På vår webbplats kan du också läsa mer om toxoplasma.

    Välkommen tillbaka om du har fler frågor!
    Vendela
  • Kan man äta tillagad bacon kall som gravid? I tex sallader och röror? Tänker tex att man steker bacon dagen innan och gör en röra med de kalla baconresterna.
    Erica
  • Hej, igen.
    Ja, det går bra att äta tillagad bacon kall.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Kan man äta stekt fläsk på resturang?
    Lisa
  • Hej Lisa!

    Ja, det går bra. Eftersom fläsket steks och blir upphettat blir det säkert att äta även för gravida.

     Med vänlig hälsning
    Catarina
  • Hej, till carbonara brukar det vara rå ägg som man hettar upp. Funkar det som gravid?
    Tea
  • Hej
    Ja, det går bra att äta ägg i carbonara när du är gravid.

    Sannolikt blir ägget upphettat när du blandar ner det i carbonaran. Men även om det skulle vara lite rått kan du äta det om ägget kommer från något av de nordiska länderna. Livsmedelsverket rekommenderar dock inte att man inte äter råa ägg som kommer från andra länder än Sverige, Norge, Finland och Danmark på grund av risken för att de innehåller salmonella.

    Det rådet gäller alla inte bara gravida.

    Med vänlig hälsning,
    Åsa R

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.