Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilka tre sorters lupiner används i livsmedel? Lupinfrön används som snacks. Vilken sort?

Vilka tre sorters lupiner används i livsmedel?

Kommentarer

  • Hej!

    Inom lupinsläktet finns många olika arter. En del växer i våra trädgårdar och de är giftiga.

    Tre arter brukar kallas söta lupiner och de används i livsmedel. De är Lupinus luteus (gul lupin), Lupinus albus (vit lupin) och Lupinus angustifolius (blå lupin).
    Tyvärr har Livsmedelsverket inte uppgifter vilken som det är vanligast att göra snacks av. Lupinfrön kan ätas rostade som snacks, användas som mjöl och bl.a. som äggersättning.

    Det ska särskilt anges om lupin ingår i ett livsmedel eftersom lupin är en av de 14 allergenerna som det finns särskilda märkningskrav för. Läs mer om allergimärkning här.

    Vänliga hälsningar


    Ylva
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.