Kalvsylta utan kalv?

Undrar om man får kalla ett livsmedel för kalvsylta när det i ingrediensförteckningen står griskött, nötkött och bindvävnad från gris. Ingenting om kalv eller hur många procent av gris eller nöt. Varför kallas det delikatessylta, smålandssylta o s v? Har fått för mig att kalvsylta ska innehålla en viss mängd kalv.

Kommentarer

  • Hejsan!
    Beteckningen, alltså namnet, på livsmedel ska vara korrekt och får inte vilseleda konsumenten. Om man säljer "kalvsylta" så ska kalvkött ingå. Det ska dessutom framgå av märkningen hur mycket kalvkött som använts. Om annat kött ingår, ska det också framgå tydligt av märkningen.
    Andra produkter, utan beskrivning av köttslaget i fantasinamnet, såsom Hushållssylta till exempel, ska kompletteras med en beskrivande beteckning för att ge konsumenten rätt information, till exempel sylta av nöt och gris.

    Svaret är kvalitetsgranskat 6 februari 2019.
    Anna
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.