Till senaste kommentaren

Tannin i vin - tillsats eller ingrediens? Eller båda?

Hej.
Jag som en uppgift att skriva en uppsats om tillsatser i livsmedel och har då valt vin.
När jag går igenom lite vilka tillsatser som är vanliga i vin, förekommer tanniner ofta. Dessa har enligt er inget E-nummer (alltså inte tillsats), men är listade på KRAV´s lista över godkända tillsatser som E 181. Jag har läst lite och förstått att detta kan komma sig av ett missförstånd och att 181 står för något annat.
Min fråga är helt enkelt - räknas tillsatt tannin i vin som ingrediens eller tillsats?
Mvh

Kommentarer

  • Hej !
    Det är tillåtet att använda tannin som en oenologisk metod enl. EG-förordning 606/2009, bil 1.a (pkt 25)
    Det pågår dock diskussioner inom den internationella vinorganissationen OIV och inom EU om tannin ska betraktas som ett processhjälpmedel eller tillsats.

    Med vänlig hälsning

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.