Tannin i vin - tillsats eller ingrediens? Eller båda?
Hej.
Jag som en uppgift att skriva en uppsats om tillsatser i livsmedel och har då valt vin.
När jag går igenom lite vilka tillsatser som är vanliga i vin, förekommer tanniner ofta. Dessa har enligt er inget E-nummer (alltså inte tillsats), men är listade på KRAV´s lista över godkända tillsatser som E 181. Jag har läst lite och förstått att detta kan komma sig av ett missförstånd och att 181 står för något annat.
Min fråga är helt enkelt - räknas tillsatt tannin i vin som ingrediens eller tillsats?
Mvh
Jag som en uppgift att skriva en uppsats om tillsatser i livsmedel och har då valt vin.
När jag går igenom lite vilka tillsatser som är vanliga i vin, förekommer tanniner ofta. Dessa har enligt er inget E-nummer (alltså inte tillsats), men är listade på KRAV´s lista över godkända tillsatser som E 181. Jag har läst lite och förstått att detta kan komma sig av ett missförstånd och att 181 står för något annat.
Min fråga är helt enkelt - räknas tillsatt tannin i vin som ingrediens eller tillsats?
Mvh
Följ inlägget
0
följare
Det är tillåtet att använda tannin som en oenologisk metod enl. EG-förordning 606/2009, bil 1.a (pkt 25)
Det pågår dock diskussioner inom den internationella vinorganissationen OIV och inom EU om tannin ska betraktas som ett processhjälpmedel eller tillsats.
Med vänlig hälsning