Sylt och listeria
Hej! Jag är gravid i vecka 22 och har råkat äta av en hallonsylt som stått i kylskåp länge (vet ej hur länge, det var hemma hos någon annan), jag såg i efterhand att den gick ut för fem månader sedan. Jag är orolig att det kan finnas listeria i den. Kan listeria växa i en syltburk i kylskåp? Sylten var dessutom utan konserveringsmedel, vilket gjorde mig ännu mer orolig.
Jag såg på er hemsida att ni skriver "Störst risk för listeria är därför livsmedel som förvaras flera veckor i kylskåp och sedan äts utan att först värmas upp." Denna sylt kan ju ha funnit i kylskåpet mycket länge känns det som, eftersom den gick ut för så längesen och de brukar väl ha lång hållbarhet generellt.
Jag såg på er hemsida att ni skriver "Störst risk för listeria är därför livsmedel som förvaras flera veckor i kylskåp och sedan äts utan att först värmas upp." Denna sylt kan ju ha funnit i kylskåpet mycket länge känns det som, eftersom den gick ut för så längesen och de brukar väl ha lång hållbarhet generellt.
Följ inlägget
0
följare
Du behöver inte vara orolig. Det som kan hända med sylt som förvaras länge är att den kan börja mögla och att den kan försämras i sin kvalité. Det är alltså inte farligt att äta sylt som ser ok ut och som har passerat bäst före dag.
Med vänlig hälsning