Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur ska man informera om spannmål som innehåller gluten i en produkt?

Läser en hel del på er sidan gällande gluten.
Förstår inte begreppen.

Spannmål som innehåller gluten - (det vill säga vete, råg, korn, havre, spelt (dinkel), khorasanvete, eller korsningar mellan dem)
Ska det alltid stå den meningen på en förpackning trots att allergenerna är skriva med stor bokstäver. Ex VETE eller KORN.
vad är skillnaden? är meningen "spannmål som innehåller gluten" en sammanfattning eller ska det alltid stå med stora bokstäver?

Kommentarer

  • Hejsan!

    Nej, det är inte uppgiften om att produkten innehåller gluten som ska anges.
    Det som ska stå är det gluteninnehållande sädesslaget.
    Om ett livsmedel innehåller till exempel vete som ska det i ingrediensförteckningen stå VETE, vete, vete eller liknande.
    Läs mer om allergeninformation på vår webbplats.
    Anna N
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.