Jag vill starta ett sommarcafé

Jag har fått tillgång till en lokal som är godkänd för försäljning av lågrisklivsmedel (sommarcafè som tidigare sålt kaffe och styckförpackade bakverk).
Jag har även tillgång till godkänt kök (lunchrestaurang) där jag kan baka bakverk själv för att sedan köra och sälja i caféet.
Vad behöver jag för tillstånd? Båda lokalerna har tillstånd, jag har precis ansökt om F-skatt och har absolut tillräcklig kunskap om säker livsmedelshantering, hur man håller kylkedja osv. Var ansöker jag om dessa tillstånd?

Tack på förhand

Kommentarer

 • Hej Julia!

  Det finns inga livsmedelslokaler som är "godkända" för olika typer av försäljning. Det handlar istället om att varje företagare som driver livsmedelsverksamhet ska anmäla till kommunens miljökontor att de tänker starta en livsmedelsproduktion/försäljning. Företagaren måste sedan kunna uppvisa för kontrollmyndigheten (miljökontoret) att kraven i livsmedelslagstiftningen uppfylls.

  Registrera din verksamhet hos kommunen
  Det du behöver göra är alltså att ta kontakt med kommunens miljökontor för att anmäla din livsmedelsverksamhet. De hjälper dig med information om hur du går tillväga. En anmälan om registrering ska lämnas in senast 14 dagar innan du öppnar din verksamhet.

  Läs gärna mer på vår webbplats om att öppna café.
  Sandra
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.