Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Snabbtestet av mina matvanor - rättvisande?

Jag gjorde ert snabbtest av mina matvanor och fick 8 poäng.  Jag äter massor av grönsaker, fisk tre gånger i veckan och inga sötsaker alls. Därför tycker jag att jag borde fått högre poäng. Hur kommenterar ni det?
Livsmedelsverket Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  När man fyller i snabbtestet får man kommentarer till resultatet nedanför rutan där själva poängen ges.

  Det jag skulle gissa att kommentarerna i ditt fall handlar om, är att du skulle behöva äta mer fullkorn och mer omättat fett, men det står säkert också att det är jättebra att du äter så mycket grönsaker och fisk, och så lite sötsaker. I texten ovanför rutan, som anger dina poäng, skriver vi att förenklade tester ibland kan bli missvisande:

  "Som alla förenklade tester av det här slaget kan de ibland bli missvisande. Den mäter till exempel bara hur ofta du äter olika livsmedel och inte hur mycket.
  Vill du ha en bättre bild av dina matvanor kan du använda den mer avancerade delen av matvanekollen. Där kan du registrera in en eller flera måltider och få fram vad de innehåller. Ju fler dagar du registrerar desto mer tillförlitligt resultat."


  Det vore intressant att höra vad du får för resultat om du använder Matdagboken. Den ska läggas ner till årsskiftet, så passa på att göra den nu.

  Vi håller på med en utveckling av snabbtestet så att det ska bli både roligare att använda och bättre. Under 2018 hoppas vi kunna lansera den nya matvanekollen.

  Vänliga hälsningar Åsa
  Livsmedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.