nyckelhål för syrade grönsaker
Hej!
Jag är livsmedelproducent och vill gärna använda nyckelhålet för mina fermenterade produkter. Det gäller mjölksyrefermenterate grönsaker som innehåller högst 0,2 gr salt/100g.
Är det möjligt?
Tack för svaret!
Jag är livsmedelproducent och vill gärna använda nyckelhålet för mina fermenterade produkter. Det gäller mjölksyrefermenterate grönsaker som innehåller högst 0,2 gr salt/100g.
Är det möjligt?
Tack för svaret!
Följ inlägget
0
följare
Syrade grönsaker kan Nyckelhålsmärkas om de uppfyller villkoren för livsmedelsgrupp 1 i bilaga II i Livsmedelsverkets föreskrifter LIVSFS
2005:9 (omtryck LIVSFS 2015:1) om användning av viss symbol. Förutom för salt finns bl.a. villkor för tillsatt fett och tillsatta sockerarter.
Se även information om Nyckelhålet
och tolkningar av paragrafer samt grupp 1-3 där det finns exempel.
Vänliga hälsningar,