Till senaste kommentaren

Gravida - mykotoxiner - Ochratoxin A

Hej!

Jag äter gärna dagligen lite cashewnötter och/eller valnötter, pumpafrön och torkade tranbär i frukostyoghurten. Av en slump stötte jag på det här med mykotoxiner. Nu är jag faktiskt lite skärrad. För det första förknippas de ofta just med nötter och torkad frukt. Men än värre: de förekommer i allt jag tycker om att äta och dricka: bröd, kaffe, müsli, nötter och torkad frukt. Ochratoxin A är dessutom teratogent. Hur skall man tänka kring detta och bör gravida helt undvika... ja... att äta? Därtill kommer akrylamidlarmen. Snart är det bara broccoli kvar på menyn.

Kommentarer

  • Hej!

    Vi har i ett tidigare svar i forumet beskrivit risken med att äta nötter. Den är mycket, mycket liten så länge nötterna ser "normala" ut och har en bra smak. Läs mer i vårt tidigare svar.

    Det är tråkigt att höra att du uppfattar att i stort sett all mat är farlig. Faktum är att det är precis tvärt om. Den allra mest - i stort sett allt - du kan köpa i butiker eller på restauranger i Sverige har bra kvalitet och är säkert att äta. Så länge du följer våra kostråd för gravida behöver du inte oroa dig.

    Välkommen igen!
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.