Miljösmarta matval

Hur gör man bäst för att minska på matens miljöpåverkan?

Livsmedelsverket

Kommentarer

  • Hej!

    Här är några tips på hur du minskar matens miljöpåverkan:

    • Minska på mängden kött, ät mer grönsaker istället. Pröva att byta ut några rätter av nöt, lamm, gris eller kyckling i veckan mot vegetariska rätter, eller minska på köttportionen.
    • Välj fisk som är fiskad eller odlad på ett hållbart sätt, till exempel miljömärkt fisk.
    • Välj frukt och grönt som tål att lagras, till exempel grova grönsaker, och välj känsliga frukter och grönsaker efter säsong.
    • Dra ner på godis, läsk, bakverk och snacks – de påverkar miljön utan att bidra med så mycket näring.
    • Minska svinnet - förvara maten rätt, planera dina inköp och ta hand om rester.

    Här kan du läsa mer om miljösmarta matval.


    Livsmedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.