Till senaste kommentaren

Starta företag med så kallad "take away" - vad krävs av oss?

Hej.
Jag arbetar på en konferensanläggning med fullt utrustat kök i centrala Stockholm. Vi vill börja titta på take away möjligheter och då även leverans möjligheter till företag i närheten. Vad finns det för regler här? Får vi leverera själva och vad krävs i så fall? Behöver man ansöka om nåt?

Kommentarer

 • Hej Anton,

  För att få sälja livsmedel behöver ni registrera er som livsmedelsverksamhet. Det gör ni genom att ta kontakt med kommunen, i detta fall Stockholm stad, som blir er kontrollmyndighet. Oavsett om ni redan är registrerade eller inte så behöver ni kontakta Stockholm stad om ni ska göra stora förändringar i verksamheten.

  Vi har information på vår hemsida som kan vara till er hjälp när ni utvecklar verksamheten. Titta gärna på dessa sidor (och deras undersidor):
  Mer vägledning och hjälp

  Inom flera branscher finns branschriktlinjer. Det är de olika branscherna som tagit fram riktlinjer hur man kan gå tillväga för att se till att kraven i lagstiftningen är uppfyllda. Vi har samlat branschriktlinjer på vår hemsida, du kanske skulle kunna ha användning av Visitas branschriktlinje för restauranger?

  Lycka till med ditt företag!

  Vänliga hälsningar,
  Ulrika A
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.