Märkning av malt, rökt kött som smörgåspålägg
Hej!
Jag undrar över märkning av rökt renkött, skivat till smörgåspålägg. Råvaran är mald i 3 mm och sedan tumlad och sprutad i tarm och rökt/värmebehandlad. De färdiga skivorna ser ut som helt kött. Jag vill bolla tre olika formuleringar i ingrediensförteckningen med er:
Jag undrar över märkning av rökt renkött, skivat till smörgåspålägg. Råvaran är mald i 3 mm och sedan tumlad och sprutad i tarm och rökt/värmebehandlad. De färdiga skivorna ser ut som helt kött. Jag vill bolla tre olika formuleringar i ingrediensförteckningen med er:
- Renkött (85%) (sammanfogad av mindre bitar)
- Renkött (85%) (sammanfogat av malt renkött)
- Renkött (85%) (sammanfogade bitar av mald råvara)
Följ inlägget
0
följare
Märkningskraven finns i informationsförordningen. Se särskilt kraven i bilaga VI.
Tolkningar till informationsförordningen finns i kontrollwiki, läs speciellt om beteckningar och vilseledande märkning.