Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur är det med frivillig märkning om inkomster av ett livsmedel?

Hej!

Jag håller på att ta fram en produkt där en krona per såld produkt går till välgörenhet. Jag undrar om det är okej att skriva detta på en produkt som ska säljas som ett livsmedel? Är det något man ska undvika att skriva som t.ex. fakta?

Kommentarer

 • Hej Isak,

  Du får märka en livsmedelsprodukt med så kallad frivillig information om du vill. Frivillig information är allt som inte räknas som obligatorisk information. Kravet är att informationen ska vara korrekt, och den får inte vara tvetydig eller förvillande för konsumenten. Helt enkelt ska konsumenten inte riskera att bli vilseledd av informationen.

  Den frivilliga informationen får såklart inte vara i vägen för den obligatoriska informationen. Exempel på det skulle kunna vara att den frivilliga informationen tar upp så mycket plats att den obligatoriska informationen inte ryms, eller blir för liten. Den frivilliga informationen får inte heller dölja den obligatoriska informationen, exempelvis genom att den frivilliga informationen sitter på en etikett som klistras över den obligatoriska informationen.

  Vill du veta mer om frivillig information så kan du läsa om det på Kontrollwiki.

  Vänligen,
  Paulina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.