Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Löpe, ystenzym och kalciumklorid på ingrediensförteckningen på ost

Hej!

Jag upptäckte att ett stort mejeri inte skriver in sin koagulant i sin ingrediensförteckning, det står alltså bara (typ) "pastöriserad mjölk, syrningskultur och salt" på ingredienslistan. Jag frågade dem hur det kom sig att löpet/ystenzymet inte fanns med och fick svaret att det är ett processhjälpmedel och därför inte behöver vara med. Tycker det ändå är lite underligt, eftersom att jag tror det är fullt relevant för konsumenter att få veta vilken typ av ystenzymer som används (animaliskt, GMO, vegetabiliskt..). Stämmer det verkligen att det inte behöver stå med? Skulle inte då också kalciumklorid räknas som ett processhjälpmedel och inte behöva stå med heller (också relevant information för konsument i min mening)?

Kommentarer

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.