Krav utslagsback i kök

Hej, jag har en fråga angående avskildhet av utslagsback för en restaurang. Krävs det att utslagsbacken är placerad i ett enskilt rum eller ligger på ett viss avstånd från beredningen? Det jag hittar som krav är att städredskapen för olika användningsområden ska vara åtskilda, men kan finnas i ett städskåp. Jag kan inte hitta någon information om själva utslagsbacken? Vad säger ni om detta?

Kommentarer

  • Hej Caroline!

    I livsmedelslagstiftningen finns inga specifika krav gällande placeringen av utslagsbacken. Om smutsigt vatten hälls ut i utslagsbacken får det inte ske så nära öppen hantering av livsmedel att de riskerar att kontamineras.

    Städutrustning hållas ren och förvaras så att den inte riskerar att kontaminera livsmedel. Även rengöringsmedel ska inte förvaras där livsmedel hanteras så att det kan utgörarisk för kontaminering. Mer information om städutrymmen finns i Visitas branschriktlinjer för restaurang.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.