Kosttillskott från USA

Hej!
Jag skulle beställa kosttillskott från en butik e-handelsbutik som ligger i USA. Är de lagliga i Sverige? Det står på deras hemsida att de är lagliga och säkra.

Kommentarer

 • Hej Thomas,

  Livsmedelsverket och Sveriges kommuner har bara kontroll på svenska företag. Köper man kosttillskott från ett annat land så är det tillsynsmyndigheten i detta land som står för kontrollen. Som privatperson kan du köpa kosttillskotten från USA och får själv bedöma företagets tillförlitlighet. Se till att det är tydligt vilket företag som står bakom försäljningen och att de har kontaktuppgifter, så att du kan kontakta företaget med dina frågor.

  Om du är företagare och ska sälja kosttillskotten vidare ska du ta reda på vilka regler som gäller i Sverige, eftersom dessa kan skilja sig från reglerna i USA. Du kan läsa mer om kosttillskott här.

  Om du ska importera kosttillskott yrkesmässigt och de innehåller ingredienser från djurriket kan de behöva passera gränskontroll. Läs mer om reglerna för import.

  Om produkten innehåller ingredienser från bade växt- och djurriket avgör Livsmedelsverket om sändningen ska gränskontrolleras eller inte. Läs mer här om importkontroll av sammansatta livsmedel.

  Vänligen,
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.