Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Det är inte reglerat i livsmedelslagstiftningen om hur ofta en termometer ska kalibreras. För att vara säker på att rätt temperaturer hålls är det förstås viktigt att veta att de fungerar som de ska.
Det finns tips i branschriktlinjerna Säker mat i din butik som säger att kalibrering av mätinstrument kan göras med hjälp av företag som har ackrediterats från Swedac eller att en butik kan välja att göra egen kalibrering av sina termometrar.
Med vänlig hälsning