Till senaste kommentaren

Hur gör jag för att starta företag med import?

Hej!
Har tänkt att starta ett företag och importera Te ifrån kina för att sälja i främst Sverige till en början. Te:et kommer att komma färdigpackat och förseglat i förpackning och te påsar (ingen lösvikt).

Vad är det för regler vi måste förhålla oss till? Vi kommer att ge det vårt eget namn/märke. Och vad är det för tillstånd som vi kommer att behöva om det finns sådana?

Vi kommer inte ha någon fysisk butik utan endast E-handel.
(Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Adam!

  Te från Kina behöver gränskontrollernas. Du behöver med andra ord föranmäla sändningen till gränskontrollen när du ska importera produkten.

  Du hittar information och instruktioner på vår sida om import av vegetabiliska livsmedel.

  Ekologiska livsmedel
  Om teet är ekologiskt så måste ni vara anslutna som importör till ett kontrollorgan och sändningen med te från Kina måste ha ett kontrollintyg i det EU-gemensamma websystemet Traces NT. Läs mer om import av ekologiska livsmedel på Livsmedelsverkets webbplats.

  Importguiden och allmän information
  För att sedan mer i detalj ta reda på vad som gäller för import så kan du använda dig av den importguide som är en samlad information om import från Livsmedelsverket, Tullverket och Jordbruksverket. Med Importguiden kan du steg för steg navigera dig fram till den kunskap och information som är användbar för just dig.

  För dig som ska börja importera livsmedel till Sverige kan det vara bra att läsa broschyren ”Importera färdigförpackade livsmedel” för att få en överblick över vad man bör tänka på.

  Registrera ditt livsmedelsföretag hos kommunen
  När du startar en livsmedelsverksamhet i Sverige, så behöver du anmälda din verksamhet till kommunens miljökontor eller motsvarande. Det är deras livsmedelsinspektörer som gör kontroller för att se att företag följer lagstiftningen.

  Läs om att starta  livsmedelsföretag på vår webbplats.

  Livsmedel som säljs i Sverige måste förstås ha märkning på Svenska och följa reglerna för märkning.

  Med vänlig hälsning
  Susanne TB
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.