Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Import av sportdryck från USA

Jag ska importera en sportdryck från USA och vet då att detta måste gå via er gällande godkännande av produkten. Jag är lite osäker hur jag ska göra. Jag måste väl lämna in en ingrediensförteckning? Är det dom i USA som ska lämna den till er? Finns det blanketter på engelska som ni kan maila mig i så fall. Eller hur går det till?


Kommentarer

 • Hej Rickard!

  Läs informationen om sammansatta livsmedel på Livsmedelsverkets webbplats. Om livsmedlet innehåller både animaliska ingredienser, så som ägg, mjölk, kött samt vegetabiliska ingredienser vänligen fyll i blanketten som finns långt ner på länken ovan.
  Blanketten finns både på svenska och engelska.
  Blanketten skickas med e-post till gks@slv.se.Livsmedelsverket skickar tillbaka blanketten med en bedömning om livsmedlet skagränskontrolleras eller inte.

  Om livsmedlet inte innehåller några animaliska ingredienser, gå till sidan ”Import– vegetabiliska livsmedel”. Där ser du vilka vegetabiliska livsmedel från vilka länder utanför EU som ska gränskontrolleras.

  För dig som ska börja importera livsmedel till Sverige kandet vara bra att läsa broschyren ”Importera färdigförpackade livsmedel” för att få en överblick över vad man bör tänka på.

  För att sedan mer i detalj ta reda på vad som gäller för import så kan du använda dig av den importguide som är en samlad information om import från Livsmedelsverket, Tullverket och Jordbruksverket. Med Importguiden kan du steg för steg navigera dig fram till den kunskap och information som är användbar för just dig.

  Om du inte redan är registerad som livsmedelsföretag så behöver du även kontakta livsmedelskontrollen i den kommun där du har din importverksamhet för att registrera dig som livsmedelsföretag. Kommunen är då din kontrollmyndighet, som också kan svara på frågor och kontrollerar bland annat att märkningen uppfyller EU-lagsstiftningen.
  Susanne TB
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.