Import av livsmedel från Thailand

Hej

Behöver man ha någon form av licens för att importera frukt, grönsaker och animaliska livsmedel från Thailand? Förutsatt att man importerar från godkänt land och godkända anläggningar enligt förordning (EG) nr 853/2004 och åtföljas av ett hälsointyg?

Kommentarer

 • Hej Mikael!

  Frågor om importlicenser besvaras av Jordbruksverket.

  Gränskontroll kan behövas
  Vissa vegetabiliska livsmedel måste gränskontrolleras. På vår sida om import av vegetabiliska livsmedel kan du ta reda på vilka livsmedel som ska gränskontrolleras, och hur du gör för att föranmäla importen.

  Sammansatta livsmedel
  Om din produkt innehåller både animaliska ingredienser, så som ägg, mjölk, kött samt vegetabiliska ingredienser kan det vara ett sammansatt livsmedel.

  Importguiden
  För att sedan mer i detalj ta reda på vad som gäller för import så kan du använda dig av den importguide som är en samlad information om import från Livsmedelsverket, Tullverket och Jordbruksverket. Med Importguiden kan du steg för steg navigera dig fram till den kunskap och information som är användbar för just dig.

  Registrera din livsmedelsverksamhet hos kommunen
  Om du inte redan är registrerad som livsmedelsföretag så behöver du även kontakta livsmedelskontrollen i den kommun där du har din importverksamhet för att registrera dig som livsmedelsföretag.

  Här finns information om vad du ska tänka på när man startar  ett livsmedelsföretag.

  Med vänlig hälsning
  Susanne TB
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.