Import av livsmedel från Afrika
Hej!
Jag vill importera torkad fisk och torkat kött (nöt, get, får, lamm och antilop, buffel etc) från Afrika. Länderna är främst Senegal, Ghana, och Gambia. Även kött och fiskkonserver som är producerade i Afrika kommer att importeras.
I övrigt kommer handel med kryddor, konserver, cassava (maniok), okra, sötpotatis, yam, planteins (gröna bananer) m m att ske. Tillkommer majsmjöl, rismjöl, cassavamjöl.
Jag vill importera torkad fisk och torkat kött (nöt, get, får, lamm och antilop, buffel etc) från Afrika. Länderna är främst Senegal, Ghana, och Gambia. Även kött och fiskkonserver som är producerade i Afrika kommer att importeras.
I övrigt kommer handel med kryddor, konserver, cassava (maniok), okra, sötpotatis, yam, planteins (gröna bananer) m m att ske. Tillkommer majsmjöl, rismjöl, cassavamjöl.
Följ inlägget
1
följare
Animaliska livsmedel behöver gränskontrolleras
Sändningar med animaliska livsmedel, som kommer från ett land och anläggning godkänd för export till EU, ska föranmälas till en gränskontrollstation. Du kan läsa mer om gränskontroll av animaliska livsmedel. på vår hemsida.
Import av vegetabiliska livsmedel
För import av vegetabiliska livsmedel se information på Livsmedelsverkets webbplats om vilka skyddsåtgärder som gäller för vissa vegetabiliska livsmedel från vissa länder.
Importguiden
Vi vill även tipsa om importguiden som innehåller samordnad information om livsmedelsimport från Livsmedelsverket,Tullverket och Jordbruksverket
Vänligen,