Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Import av chips och snacks

Hej skulle vilja ha svar på frågan hur man går till väga om man vill importera chips och snacks från Syrien. Tacksam för svar

Kommentarer

 • Hej Janne,

  Läs informationen om sammansatta livsmedel . Om livsmedlet innehåller både animaliska ingredienser, så som ägg, mjölk, kött samt vegetabiliska ingredienser vänligen fyll i blanketten som finns långt ner på länken ovan. Blanketten skickas med e-post till gks@slv.se.Livsmedelsverket skickar tillbaka blanketten med en bedömning om livsmedlet ska gränskontrolleras eller inte.

  Innehåller livsmedlet inga animaliska ingredienser framgår på Livsmedelsverkets webbplats,vilka vegetabiliska livsmedel från vilka länder utanför EU som ska gränskontrolleras. I nuläget är det ej krav på gränskontroll på vegetabilier från Syrien.
  Lagstiftningen ändras löpande så det är bra att följa informationen om bland annat vilka livsmedel från vilka länder utanför EU, som ska gränskontrolleras på Livsmedelsverkets webbplats under "Aktuellt".

  Läs även importguiden, med samlad information om import från Livsmedelsverket, Tullverket och Jordbruksverket.

  Kontakta även livsmedelskontrollen i den kommun där du har din importverksamhet för att registrera dig som livsmedelsföretag. Kommunen är då din kontrollmyndighet, som också kan svara på frågor och kontrollerar bland annat att märkningen uppfyller EU-lagstiftningen.

  Sara
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.