Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Import av plastvispar från Kina - KN-nummer?

Hej!
Vi funderar på att importera vispar i polyamidplast från Kina. För att undvika misstag undrar vi vad som gäller, vilket KN-nummer ska det vara?

Livsmedelsverket Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Som ni säkert redan känner till ska vissa plastartiklar i polyamid med ursprung i eller avsänt från Kina gränskontrolleras när de importeras till EU. Det gäller köksartiklar med KN-nummer 3924 10 00 11 eller 3924 10 00 19.

  Om plastartikeln däremot klassas som bordsartikel med KN-nummer 3924 10 00 90 eller annan artikel omfattas den inte av kravet på gränskontroll.

  Tullverket har en funktion som kallas TullSvar på sin webbplats. Kontakta Tullverket via telefon eller mail för hjälp med bedömningen av hur era plastartiklar ska klassas.

  Köksredskap som till exempel stekspadar, spagettislevar eller bunkar omfattas av kommissionens förordning (EU) 284/2011 för import av köksredskap i plast av polyamid och melamin, vilka har sitt ursprung i eller har avsänts från Kina och Hongkong. Även sändningar med köksredskap med ursprung från Kina/Hong Kong, vilka avsänts från annat tredje land, ska föranmälas till gränskontrollen med CED och förklaringen enligt bilagan till förordningen.

  På vår webbplats kan ni läsa mer om kontroll av köksredskap från Kina och Hong Kong.

  Livsmedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.