Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Health Certificate per produkt eller per förpackningsstorlek?

Vi importerar ex Ostronsås i tre olika storlekar på förpackningen.  Det är exakt samma produkt och innehåll i de olika förpackningsstorlekarna.
Räcker det med att ha ett s k Health Certificate för produkten eller måste man ha ett certifikat per förpackningsstorlek?

Ingmarie Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ingmarie!

  Det går bra att myndigheten till exporterande anläggning i land utanför EU utfärdar ett intyg, för samma produkt fast med olika förpackningsstorlekar och föranmäler det till en gränskontrollstation i Traces på ett CVED.

  Antingen ska det vara fiskeriproduktintyg (förordning 2074/2005) eller ett intyg för sammansatta livsmedel (förordning 28/2012), beroende på ingrediensförteckningen till ostronsåsen.

  Läs informationen om sammansatta livsmedel på Livsmedelsverkets webbplats. Om livsmedlet innehåller både animaliska ingredienser, så som ägg, mjölk, kött samt vegetabiliska ingredienser vänligen fyll i blanketten som finns långt ner på länken ovan. Blanketten skickas med e-post till gks@slv.se. Livsmedelsverket skickar tillbaka blanketten med en bedömning om livsmedlet ska gränskontrolleras eller inte. Bedömningen från Livsmedelsverket på denna blankett kan visas upp för Tullverket vid förtullning.

   Läs även  samlad information om import från Livsmedelsverket, Tullverket och Jordbruksverket i Importguiden.

  Om du inte redan är registerad som livsmedelsföretag så behöver du även kontakta livsmedelskontrollen i den kommun där du har din importverksamhetför att registrera dig som livsmedelsföretag. Kommunen är då din kontrollmyndighet, som också kan svara på frågor och kontrollerar bland annat att märkningen uppfyller EU-lagsstiftningen.

  Med vänlig hälsning


  Susanne TB
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.