Till senaste kommentaren

Tillåtet att hantera färska grönsaker i varmhållningskök?

Hej,
Vi är en skola som har så kallat varmhållningskök. Vi får varm mat som vi håller varm och serverar vid en varmhållningsbänk.

Vi har också färska grönsaker som vi skär upp vid sidan om. Nu ryktas det att vi inte skulle få göra detta. Stämmer detta?

Hälsningar

Kommentarer

  • Hej Petra!
    Det finns inga direkta regler som säger att ni inte skulle få hantera färska grönsaker.

    Ni har troligtvis anmält er livsmedelsverksamhet till kommunens miljö- och hälsoskyddskontor som därmed har tillsyn över er. Ni ska till dem informera om vilken verksamhet ni avser bedriva, och de gör vid sina inspektioner bedömningen av om ni har tillräckligt god hantering för att kunna servera säkra livsmedel.

    Om kommunens livsmedelsinspektörer av någon anledning bedömer att ni inte klarar av den hantering ni har kan de begränsa den tills dess att ni genom rutiner kan visa att ni klarar av den och kan servera säkra livsmedel. Ni bör därför vända er till kommunens livsmedelsinspektörer för att få klarhet i huruvida ni kan hantera färska grönsaker vid sidan av varmhållningen.
    Christin
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.