Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Det stämmer. Om det skulle finnas några listeriabakterier i osten så dör de vid upphettning. Många ostar går även bra att äta utan att hetta upp dem. Det kan du läsa om i texten Mat att undvika - ost.
Har du även sett vår nya sökfunktion "Fråga Liv"? Där kan du skriva in olika ostar och andra livsmedel för att se om de är okej att äta som gravid eller inte.
Vänliga hälsningar
Ost i en maträtt som är genomvärmd och rykande het (minst 70 grader) är säker att äta.
Hälsningar
Nej, brieosten blir inte säker att äta efter att du lagt den i frysen. Osten kan innehålla listeria. Listeriabakterien överlever frysning.
Vänliga hälsningar
Med vänlig hälsning
Ja, en ugnsbakad brie som upphettats till rykande/bubblande varm går bra att äta vid graviditet.
Med vänlig hälsning,
Tack för din fråga! Ja, det går bra att äta pajen dagen efter. Eventuella listeriabakterier avdödadades när pajen upphettades till rykande het.
Med vänlig hälsning