Till senaste kommentaren

Göra shake av de nyttigaste grönsakerna. Vilka är de?

Hej!
Jag ogillar starkt frukt och grönt, men förstår nödvändigheten att få i sig det och har som en kompromiss, efter att ha misslyckats i åratal med allt annat, tänkt göra en shake i mixern som jag häver i mig som ett mellanmål eller till maten. Jag har sökt över hela nätet och finner bara företag som säljer sina egna. Så därför frågar jag er.

Vad skulle vara de ultimata frukterna och grönsakerna sett ur näringssynpunkt?

Mängd och typ är oviktigt. Däremot vore det bra om den kunde stå i kylskåpet samt om man kan göra det direkt från frysta grönsaker.

Tack på förhand!

- Stefan


Kommentarer

 • Hej!

  Tråkigt att höra att du inte gillar frukt och grönt, men bra att du då har hittat ett annat sätt att få i dig nyttigheterna. Det är precis det som är ett av huvudbudskapen med våra kostråd, nämligen att ”Hitta ditt sätt” . Men det finns inga ultimata frukter och grönsaker. Det optimala är att äta varierat, det vill säga många olika sorter av grönsaker och frukter. Frysta grönsaker går jättebra. Prova att göra dina egna blandningar och försöka hitta det som smakar bra, annars är det kanske svårt att fortsätta äta det.

  I kylskåp, (4 grader C), kan du förvara dina blandningar i ett par dagar. Näringsinnehållet försämras lite, men inte så mycket att det spelar någon avgörande roll.

  Här kan du läsa våra råd om grönt och frukt, och om för- och nackdelar med tillagning.

  Med vänlig hälsning

  Faktagranskad januari 2020
  Christina L
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.