Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Fruktos

Hej

Vi skall ta in fruktos för en kund och jag undrar om det behövs veterinärkontroll på denna produkten.
Har fått benämningen Crystalline Fructose stat nr. 1702 6000 
Carina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Carina!

  Om din produkt har 100 % vegetabiliskt ursprung, så krävs i nuläget ingen gränskontroll. Gränskontroll av vegetabiliska livsmedel innefattar ingen veterinärkontroll.

  Läs informationen om sammansatta livsmedel på Livsmedelsverkets webbplats. Om livsmedlet innehåller både animaliska ingredienser, så som ägg, mjölk, kött samt vegetabiliska ingredienser vänligen fyll i blanketten som finns långt ner på länken ovan. Blanketten skickas med e-post till gks@slv.se. Livsmedelsverket skickar tillbaka blanketten med en bedömning om livsmedlet ska gränskontrolleras eller inte.

  Om livsmedlet inte innehåller några animaliska ingredienser gå till sidan ”Import– vegetabiliska livsmedel”. Där ser du vilka vegetabiliska livsmedel från vilka länder utanför EU som ska gränskontrolleras.

  Lagstiftningen ändras löpande så det är bra att följa informationen om bland annat vilka livsmedel från vilka länder utanför EU, som ska gränskontrolleras på Livsmedelsverkets webbplats under "Aktuellt".

  Läs även importguiden, med samlad information om import från Livsmedelsverket, Tullverket och Jordbruksverket.

  Kontakta även livsmedelskontrollen i den kommun där du har din importverksamhet för att registrera dig som livsmedelsföretag. Kommunen är då din kontrollmyndighet, som också kan svara på frågor.


  Sara
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.