Frågor om att starta ett destilleri samt bryggeri
Hej livsmedelsverket.
Jag har lite frågor angående att starta företag och då om era regler och krav. För vi är 2 st som har funderat på att starta ett destilleri och bryggeri i skåne och undrar nu vart jag kan hitta era krav och regler för om man vill starta ett destilleri samt ett bryggeri?
Då allt från hur byggnad/lokalen ska se ut/ tips på hur den ska se ut. t.ex. krav på visa hygien zoner mm? Men även om det finns några krav och regler på tillverkning, processutrustning mm? Gärna för mycket information om allt än för lite.
med vänliga hälsningar,
Jag har lite frågor angående att starta företag och då om era regler och krav. För vi är 2 st som har funderat på att starta ett destilleri och bryggeri i skåne och undrar nu vart jag kan hitta era krav och regler för om man vill starta ett destilleri samt ett bryggeri?
Då allt från hur byggnad/lokalen ska se ut/ tips på hur den ska se ut. t.ex. krav på visa hygien zoner mm? Men även om det finns några krav och regler på tillverkning, processutrustning mm? Gärna för mycket information om allt än för lite.
med vänliga hälsningar,
Följ inlägget
1
följare
Som livsmedelsföretagare har du många lagar och regler att ta hänsyn till. Du kan börja med att läsa på om att starta företag.
På Livsmedelsverkets hemsida kan du läsa vad som gäller vid produktion av alkoholdrycker, sprit och alkoholhaltiga preparat. På sidan finns bland annat branschriktlinjer för småbryggerier och tillverknings- och märkningsregler av alkoholhaltiga drycker.
För tillverkning av spritdrycker eller vin av druvor, behöver du registrera ditt företag hos Livsmedelsverket. Blanketter hittar du på vår sida om anmälan om registrering av livsmedelsanläggning.
Andra regler hos andra myndigheter
För tillverkning av övriga alkoholhaltiga drycker så ska du kontakta din kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd.
Observera att du kan behöva kontakta flera myndigheter, såsom Skatteverket, gällande alkoholskatter.
Med vänlig hälsning,