Till senaste kommentaren

Utforma lokaler för hantering i honungsproduktion

Behöver jag ha en golvbrunn i mitt rum där jag hanterar, tappar och täcker av honung för att jag ska få en livsmedelsgodkänd lokal?
Mvh

Kommentarer

  • Hej Victor
    Om din verksamheten kräver en registrering ska reglerna i bilaga 2 i förordning (EG) nr 852/2004 följas. I kapitel II i bilagan anges under punkten 1a att golven ska vara försedda med adekvata avloppsbrunnar endast när så är lämpligt. När är det då lämpligt? Svaret på det ligger nog i verksamhetens omfattning och hur du sköter rengöringen. Hanteras tonvis med honung per år blir det opraktiskt att inte kunna spola av vattnet och kärlen med vatten och då krävs i regel avloppsbrunnar. Att enbart svabba upp spilld honung från golvet tar dessutom tid.

    Läs gärna mer om Biodling och honung på vår webbplats

    Vänliga hälsningar,
    Pontus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.