Till senaste kommentaren

Utforma lokaler för hantering i honungsproduktion

Behöver jag ha en golvbrunn i mitt rum där jag hanterar, tappar och täcker av honung för att jag ska få en livsmedelsgodkänd lokal?
Mvh

Kommentarer

  • Hej Victor
    Om din verksamheten kräver en registrering ska reglerna i bilaga 2 i förordning (EG) nr 852/2004 följas. I kapitel II i bilagan anges under punkten 1a att golven ska vara försedda med adekvata avloppsbrunnar endast när så är lämpligt. När är det då lämpligt? Svaret på det ligger nog i verksamhetens omfattning och hur du sköter rengöringen. Hanteras tonvis med honung per år blir det opraktiskt att inte kunna spola av vattnet och kärlen med vatten och då krävs i regel avloppsbrunnar. Att enbart svabba upp spilld honung från golvet tar dessutom tid.

    mvh
    Pontus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.