Till senaste kommentaren

Ansjovis, varmrökt och kallrökt makrill, gravad lax

Hej!
Kan jag som gravid äta ansjovis på burk - (den är väl inlagd på något sätt?) samt ansjovis i oliver?
Kan jag som gravid äta rökt makrill? Ska jag tänka på ngt där? Att den är nyförpackad? 
Vad gäller generellt med rökt fisk, är varmrökt fisk ok? Bör den vara nyförpackad? Är det enbart kallrökt och gravad fisk man ska undvika?

Kommentarer

  • Hej!

    Gravida kan äta ansjovis på burk, den är inlagd/konserverad precis som du skriver.

    Gravida kan också äta både kallrökt, varmrökt och gravad fisk som makrill och lax. Men det är viktigt att ha koll på förpackningsdatum. Ät produkter som varit förpackade högst en vecka.

    Som du säkert vet är det inte all fisk som är lämplig för gravida. Vilka fisksorter gravida kan äta och hur ofta framgår av tabellen i våra kostråd för gravida.

    Faktagranskad december 2019
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.