Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Var kan jag läsa om essentiella aminosyror i olika livsmedel?

Hej, jag är vegan. Hittar ingenstans på er sida att det står i vilka livsmedel man hittar vilka aminosyror. Jag förstår att man ska äta proteinrika saker och varierat. Men jag skulle vilja veta exakt vilka aminosyror jag hittar i vilka produkter för att kunna ha koll på att jag får i mig alla essentiella. Innan dess vågar jag inte helt lägga av med alla animaliska produkter, som jag egentligen vill göra.  Kan ni tipsa om var jag kan hitta sådan info?
Tack för svar!

Kommentarer

  • Hej Nicole!
    På vår webb finns uppgifter om halten aminosyror i livsmedel, du hittar två olika tabeller på sidan Livsmedelsdatabasen. Följande information som ges på sidan "I livsmedelsdatabasen presenteras inte aminosyrainnehåll men nedan finns våra gamla aminosyratabeller. Livsmedelsverket analyserar inte aminosyrainnehållet i livsmedel längre så dessa tabeller uppdateras inte."

    Infogar länk till rapport 11 2015,  på sidan 11 hittar du en tabell som jag tror kan vara intressant för dig:
    "Tabell 1. Ungefärligt proteininnehåll i några olika typer av vegetabiliska och animaliska livsmedel. Om animaliska livsmedel väljs bort, bör livsmedel från de båda andra kolumnerna finnas med varje dag."

    Elisabet
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.