Aminosyror i växter

Hej jag undrar om den här länken är att lita på. Jag vill veta vilka livsmedel som ska kombineras med vilka för att få fullvärdigt protein av växter. Jag vill gärna veta hyfsat exakt.
https://www.bodybuilding.com/content/simple-guide-to-choosing-complementary-proteins.html

Kommentarer

  • Hej,

    Vill du veta ännu lite noggrannare (än i länken du nämner) så kan du kika i våra aminosyratabeller, du hittar dem här.

    Vegetabiliska livsmedel innehåller var för sig oftast inte de essentiella aminosyrorna i tillräckligt stor mängd, men tillsammans kompletterar de varandra. Detta kallas kompletterande verkan.  Ett exempel är spannmål och baljväxter. Spannmål innehåller tillräckligt av aminosyrorna metionin och cystein som det finns begränsat av i bönor, ärter och linser. Baljväxter innehåller mer av aminosyran lysin som det inte finns så mycket av i spannmål. Förutsatt att man inte äter väldigt ensidigt, får man därför i sig tillräckligt med protein även om mat äter enbart vegetarisk mat. Det vill säga den princip som länken du nämner lyfter -att man ska kombinera olika proteinkällor - stämmer bra.

    vänliga hälsningar,
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.