Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Akrylnaglar

Hej! Jag jobbar som servitris med simplare arbetsuppgifter i köket, hur ser regler och lagar ut kring akrylnaglar?

Kommentarer

  • Heksan!

    Flexibla hygienregler
    Företagaren är ansvarig för att det finns hygienregler för personalen. Dessa ska vara utformade så att livsmedlen inte blir dåliga. Vilka hygienregler som finns på olika företag är helt beroende av vilka livsmedel som hanteras och hur de hanteras. Det går alltså inte generellt att säga om man får ha långa naglar eller inte.

    Risker med långa naglar
    Risken med långa naglar är att det lätt samlas smuts under dem och det är svårt att hålla rent. Långa naglar/lösnaglar kan också gå av och hamna i maten och det är inte så fräscht. Lack kan lossna från naglarna och det är heller inget kunden vill ha i sin mat.

    Plasthandskar eller inte?
    Plasthandskar kan vara bra att ha men är inte bättre än rena händer.
    Anna N
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.